Knald i låget & ballonmave

Mine 10 bedste råd til en optimalt fungerende krop

untitled-5336_bw-Org 5MB

Nu har jeg efterhånden fået samlet de 10 råd, som jeg selv kan stå inde for, og i øvrigt selv lever efter. Der er godt nok uendeligt mange do’s og don’t’s indenfor kost og træning. Det smarte er, at du kan finde et belæg for alt, og er man typen, der helst vil leve af fast food og kage – ja, så kan man sgu helt sikkert også finde sider, der af den ene eller anden grund taler for dette. Hvis man bare leder grundigt nok, kan man finde netop det svar man ønsker. Hvilket er en af grundene til, at jeg altid har kunne forsvare mit indtag af chokolade – det er jo sundt hvis bare det er over 70%. Og hvis det ikke lige er over 70%, jamen, så er det jo sundt for sindet, for man bliver jo glad af chokolade, og er man glad er man sund. Jeg har ganske enkelt en fantastisk evne til at finde gode næringsstoffer i ALT. Desværre er mine gode hensigter ikke altid hensigtsmæssige. Jeg har det unægtelig bedre i krop og sind, når jeg er sund (hvad fanden det så end betyder efterhånden..)

Værsgo’

PROTEIN

SURPRISE.. Og gerne det, der kommer fra kød, fisk og æg. Ja, det kommer vel ikke som den store overraskelse at jeg går ind for at få nok protein. Det er jo bare et kæmpe win på alle måder. Det stimulerer proteinsyntese, holder dig mæt, stabiliserer blodsukkeret og smager godt. Jeg går efter at spise 1,6-2,2 g pr. Kg kropsvægt dagligt. Jeg har intet problem med store portioner, hvorfor jeg får mine proteiner fra reel mad. Proteinbarer og shakes er tit og ofte proppet med alt muligt lort, jeg sagtens kan undvære. Få de essentielle aminosyrer, for at stimulere proteinsyntesen, så er du good to go!

IMG_1987IMG_3137

 

KAFFE

Jeg holder unægteligt meget af kaffe. Det kan faktisk reducere muskelømhed. Derudover giver det dejlig energi og godt humør. Og hvis nogle skulle have den frækhed, at betvivle mig, er der her en hel side om alle de gode ting ved kaffe: http://authoritynutrition.com/top-13-evidence-based-health-benefits-of-coffee/

FEDT

Husk at få sundt fedt. Membranen rundt om vores celler (som vi jo som bekendt har t par stykker af) består af fedt. Vores hormonsystem, nervesystem og ikke mindst hjerne har brug for de essentielle fedtsyrer. Jeg mærkede det selv under diæten til konkurrencen. Og jeg prioriterede endda fedtet ret højt i min diæt. Hjernen virker bare ikke optimalt uden. Efter at have lagt pung og nøgler i køleskab, glemt at trække håndbremsen, og ikke kunne huske mit eget tlf nummer, smed jeg en ekstra avocado og et shot Udo’s Choice ekstra ind om dagen. Og det hjalp virkelig. Derudover tager jeg fiskeolie som kosttilskud, hvis jeg ikke lige får spist nok fisk i løbet af ugen.

IMG_1354

VÆGTTRÆNING & EFTERFORBRÆNDING, JA TAK!

Der er uendeligt mange, der prioriterer cardio, fordi det ser super godt ud på kalorieforbrændingen på pulsuret. Under steady state cardio, forbrænder vi x antal kalorier. Når vi træder ned fra torturinstrumentet, går vi direkte tilbage til hvilepuls. Ved styrketræning derimod fortsætter forbrænding efter endt træning. Også kaldet efterforbrænding. Således er vores forbrænding højere op til 24 timer efter et træningspas. Og DERFOR giver 1 times styrketræning samlet en højere kalorieforbrænding end at stå på løbebåndet i same rum tid.

Under styrketræning opbygger vi muskler. Muskler forbrænder mere end fedt. Så mere muskelmasse = højere basalstofskifte = mere mad.

Og hvis man føler for løbebåndet, så prioritér Højintens Interval Træning i stedet. Det sparker nemlig også til efterforbrænding. Og forbedrer samtidig konditionen.

GRØNTSAGER

De mætter, de er sprængfyldt af næringsstoffer, vitaminer, mineraler, kostfibre, indeholder minimum af kalorier, booster immunforsvaret. Jeg holder mægtig meget af broccoli, der indeholder både C, A, B & E Vitamin og er derudover spækket med kostfibre, der gør dig mæt (længe).

201d148cdd6d55ae_nourish-your-body

SØVN

Mangel på søvn er stressende. Når vi er stressende (i længere perioder vel og mærke) øges cortisol niveauet. Og det vil vi helst ikke have til at blive oppe. Cortisol er et stresshormon, der bl.a. sørger for at holde rigtig godt fast på det fedt, vi så gerne vil af med. Og flytter det også gerne til at være visceralt fedt, som er det usunde fedt, vi lagrer omkring organerne. Og det skal vi undgå. Desuden vil for lidt søvn også resultere i større svingninger i blodsukkeret. Og det er her vi får de forbandede cravings, der rammer sidst på eftermiddagen. Prioritér søvnen. Du fungerer alligevel ikke optimalt uden.

 

LÆS PÅ VAREN

Det tager en krig, det er sidst på eftermiddagen, du er sulten og supermarkedet er fyldt med hundredevis af unger i sukkerchok, der netop har fået eftermiddagskage i børnehaven og er mindst ligeså overtrætte som du. Det sidste man gider er at stå og glo på samtlige ting, man smider i kurven. Men gør dig selv den tjeneste at se efter. Du vil få et chok over hvor mange øv-ingredienser og E-numre man kan putte i noget så uskyldigt som pålæg.

IMG_0455

VAND

Ja, det er sgu nok ikke gået nogen forbi, at vand er rimelig vigtig.. Og hvis du smider lidt mynthe i, så er der diæt mojito

IMG_2260

RESTITUTION

Everyday is leg day! Hold kæft, hvor ville jeg bare aldrig beklage mig, hvis jeg skulle undvære dips og pull-ups. Bare Squats, Dødløft, Bodil og jeg.. Det ville være så godt, men går desværre ikke. Hvis vi konstant undlader restitutionen, kan vi risikere at miste muskelmassen. Kroppen kan ganske enkelt ikke nå at reparere de muskelfibre, som vi selvfølgelig har revet og flået i under træning. Derudover har man sandsynligvis ikke tilstrækkelig energi til en optimal træning, hvis kroppen ikke får lov at restituere. Dermed ikke sagt at vi skal restituere for meget. Formålet er at nå superkompensationen. Det er her muskelfibrene klar. Stærkere end før og topklar til atter at blive tæsket igennem 😀

IMG_1658

GODE RÅVARER

Følgende liste af råvarer indgår alle i min daglige kost. Det er netop disse, der giver mig optimal energi og en krop, der er i balance

Kylling, Laks, Torsk, Æg, Avocado, Mandler, Blåbær, Agurk, Broccoli, Ingefær.

 

Michael-Pollan-Quote-About-Eating

Hvad er jeres bedste råd?

/Linnea

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Knald i låget & ballonmave