Mine bøtter og jeg

BLABLABALANCE

10876922_10152750835810838_857689795_o-2Smid lige fødderne op på sofabordet engang, for jeg kommer jeg muligvis til at jokke godt og grundigt på dem.

 

Nu har jeg gået rundt i min egen lille verden af yoga og i øvrigt blevet noget så afslappet. Nu har der alligevel hobet sig en del affaldsstoffer op, som jeg skal have afløb før.

 

Jeg sværger til dameblade. Jeg knuselsker dem og det er for mig den mest pålidelige (og uretfærdigt dyre) kilde, man kan få fingre i. Hvis nogen skulle have glippet et af tidens store emner, så handler RIGTIG mange artikler om sundhed. Og det er jo for sejt, for jeg er tosset med at sidde og erklære mig henholdsvis enig eller uenig i påstandene.

Jeg er vildt frustreret over sætningen ”få lange og slanke muskler med yoga”..

Jeg ved ikke hvem søren der evner, at gøre muskler længere. Jeg har i hvert fald gået til det i næsten i måned nu og jeg har hverken længere eller slankere muskler. Ifølge nogle artikler kan man også få flere muskler. Det har jeg heller ikke helt fundet ud af hvordan man bærer sig ad med. Men respekt til dem, der formår det. Og ja, det er muligvis lidt sørgeligt, at min underholdning består i at sidde og finde fem fejl ved træningsartikler, men lad nu det ligge.

Endnu engang kommer jeg væk fra det emne, jeg egentlig ville skrive om. KOM NU TIL SAGEN.

 

Here goes:

Jeg er sgu lidt træt af al den snak om balance for tiden. Jeg er super enig i at man ikke skal nedbryde kroppen og huske at restituere. Men jeg synes nu alligevel det hele bliver en smule for pussenusset for tiden.

 

2 magasiner – 4(!) artikler om sundhed, der omhandlede denne såkaldte balance, som vi alle jagter.

Alle artikler pointerede vigtigheden i at lytte til kroppen. Lytte til dens signaler. Hver morgen skal man stå op og lade kroppen sige hvad den har brug for.

 

Og så er det bare jeg tænker: ”Er jeg den eneste, der stadig vil ligge på sofaen med morgenkaffe og en kanelsnegl, hvis jeg hver morgen vågnede og lyttede til hvad min krop bad om?”

 

Jeg er muligvis helt galt på den her – og man må også gerne erklære sig uenig. Men jeg bliver altså lidt træt i hovedet af at vi skal være ih og åh så forsigtige. Er kroppen træt og uoplagt? Jamen, så har du nok trænet for meget – måske du lige skulle tage en hviledag. Eller uge.

Så får man lige et skulderklap med på vejen, fordi man kan lytte til sin krop.

Jeg savner lidt action. Det bliver så langtrukkent at stå og lytte til kroppen, der kævler løs. Hvad med bare at give den fuld smadder. Så skal kroppen nok selv give op, når den er færdig. Altså sådan seriøst færdig. Da jeg gik til boksning, var der virkelig den der ”kampgejst”, som jeg begynder at savne i hele det her sundhedsræs. Jeg kunne lige forestille mig min træners ansigt, hvis jeg havde proklameret, at vi nok lige skulle tage det stille og roligt i dag. Fordi det siger min krop altså.

 

Det blev meget sort/hvidt – men sådan er jeg nu engang.

Og i en måned hvor nytårsfortsæt hærger, så er det sgu nemt at bukke under. Jeg kunne godt tænke mig lidt mindre af ”det skal være ih og åh så dejligt at komme i form, og der skal være balance over hele linjen, og du skal selvfølgelig også have lov til et stykke kage, når du nu har klaret at træne og spise sundt i en uge!”

Den virker helt fint, hvis det netop er denne balance, man søger så ihærdigt.

Men prøv lige at forventningsafstemme med dig selv først.

Jeg hører, og læser, konstant om folk, der ”bare” ønsker en tonet krop, med tydelig six-pack, tonede muskler og en fast røv. Men sgu ikke på bekostningen af de ugentlige byture, tømmermændsmad, bland-selv-slik osv.

 

Tag lige et valg her. Jeg er helt indforstået med at træning og sundhed har højere prioritet hos nogen. Jeg har da også perioder, hvor jeg smider kosten og træningen af h-til, men så er jeg også indforstået med, at min krop ændrer sig efter de valg. Men man kan bare ikke få det hele.

 

Hvad med ”Hvis du vil have resultater, så tag dig sammen, giv dig selv 100 procent til din træning. Hvis din krop er træt – træn det væk, du får typisk mere energi efterfølgende.. Har du holdt din kostplan en hel uge – super, det kan du fejre med at holde den endnu en.”

 

Hvad tænker i om sundhedsdebatten for tiden?

Er det balance virkelig vejen frem

2

  • Michelle Eckert

    Alt for fed og motiverende blog! 🙂

    Jeg har lige opstartet en splinter ny blog, og det ville derfor glæde mig ekstremt, hvis du ville tjekke den ud. Vi kunne eventuelt følge hinanden? 🙂

    Knus ♥
    http://thewriter.bloggersdelight.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • SquatBuddies

      Tusind tak – dejligt, du kunne lide den. Det lyder super godt. Vi hopper ind og kigger med hos dig med det samme 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Mine bøtter og jeg