Hvem er vi?

Lyt, lær, lev!

 

Og værsgo - her er et af billederne fra vores photoshoot med Kenneth

Og værsgo – her er et af billederne fra vores photoshoot med Kenneth

Da jeg for snart et år siden startede hos Herman, var jeg med min madvægt under armen og mine nyindkøbte tupperwares, klar til at smide det frie liv til siden og parat til følge en kostplan til punkt og prikke. Da jeg fik min ”kostplan” blev jeg dog en smule overrasket. Det var nemlig meget simpelt en liste med en dagsration, og så kunne jeg jo selv sætte måltiderne sammen. Okay så.. Men hvor er mine tidsbestemte, planlagte måltider?

Nu havde jeg jo investeret i både bokse og køletaske, som jeg havde udråbt til mine nye bedste venner? Mit romantiske billede af mig og min køletaske, der fulgtes ad i tykt og tyndt og som skulle være ham, som passede på alle mine dyrebare madkasser faldt totalt til jorden.

Godt så. I starten tænkte jeg ærligt talt ”Det er sgu lidt let sluppet det her”. Jeg havde en dagsration bestående af kød, æg, grøntsager, nødder, bær, rugbrød, skyr osv (al det gode, you know..) ogdertil et ca antal gram, så kaloriereregnskabet ca gik op. Senere fandt jeg ud af, at det lige netop var det, der var hele pointen ved Hermans principper. Det skal være simpelt og let, og ikke mindst give frihed.

Det var, indrømmet, lidt af en udfordring. Jeg ville gerne have struktur, og kan generelt virkelig godt lide at have klare mål og faste rammer, så da jeg lige pludselig selv kunne bestemme, var det en smule grænseoverskridende.

Anyway, jeg skulle jo altså i gang med at træne op til denne her konkurrence. Og hold lige fast, hvor var det frustrerende, at snakke med andre, der også skulle op. Hvorfor skulle jeg ikke spise hver tredje time? Og hvordan i alverden kunne det være, at mine muskler ikke raslede af, når jeg nu ikke fik proteiner 45 minutter efter træning? Virker træningen så virkelig?!?!?!? 😀

Det er min forståelse at rigtig mange glemmer sig selv i hele denne her fitnessverden med kostplaner, sundhedsfilosofier, kosttrends osv.

Jeg tror vi glemmer at mærke efter, hvad der egentlig virker for os som individ. Da Herman gav mig en liste med min kost, var hovedbudskabet at spise sundt, få de rigtige næringsstoffer, mærke efter og derfra justere. Og det skal vi bruge noget mere. At bruge fornuften, og mærke hvad virker i stedet. Det er for tiden umuligt at finde ud af hvad man skal, og ikke skal lytte til af kostprincciper, forbud og trends. Så hvorfor ikke bare vælge din mest pålidelige kilde; kroppen.

Det er kun dig, der kan mærke hvad der fungerer, og det tror jeg, sorry to say, ikke at en plan, du skal følge til punkt og prikke, kan lære dig.

Jeg havde tidligere en kostplan, der dikterede at jeg skulle spise havregryn til morgenmad. Det gjorde jeg. For det stod på min plan. Og uanset hvad jeg gjorde, hvor tit jeg spitse eller hvad jeg gjorde, så faldt mit blodsukker på fuld smadder præcis kl 16 dagligt – og så skulle jeg have chokolade. Kostplan eller ej.

Da jeg endelig gik i gang med at mærke efter, fandt jeg hurtigt ud af, at hvis jeg spiste æg om morgenen, så faldt mit blodsukker overhovedet ikke på samme måde i løbet af dagen.

Og sådan fortsatte jeg. Det har taget lang tid at nå frem til, men nu kan jeg sørge for at min krop får lige netop, hvad der virker for den.

Jeg duer ikke til at spise 8 gange om dagen, jeg magter ikke at slæbe rundt på plasticbokse, og jeg kan på ingen måde finde ud af små snack måltider.

Æg om morgenen, mellem frokost, stor aftenmad – det virker for mig. 

Jeg kan godt lide store måltider, og det der med at snacke flere gange dagligt. Den holder ikke. Når jeg først går i gang stopper jeg ikke.

Så vil jeg hellere prioritere, at blive ordentlig mæt til hovedmåltiderne.

Dermed ikke sagt at ovenstående er vejen frem for dig. Det er blot en opfordring til at finde ud af det rigtige for dig.

En kostvejleder er fin som sparringspartner, hvis du er i tvivl om hvad og hvilke mængder, du skal spise.

Din krop er mægtig god til at fortælle – vi er bare rigtig mange, der lider lidt af selektiv hørelse, når det kommer til kroppen. LYT til den, den kan helt sikkert fortælle noget langt mere spændende om hvordan DU fungerer end nogen kostplan, træningsmagasin eller sundhedsguru kan.

Så lyt og lær må være konklusionen.

 

Og lige bonusinfo: Forbrændingen stopper ikke bare fordi man ikke spiser hver 3. time

Kilde: Den sunde fornuft

 

Håber alle får en fantastisk dejlig weekend

Min krop råber i øvrigt “champagne og chokolade!” – det må jeg jo nok hellere lytte til 😉

/Linnea

IMG_1368 IMG_1579 IMG_3100

 

1: Kylling stegt i kokosolie og røget paprika, ærtepuré lavet på 200 g ærter, 100 g. broccoli, 50 g hytteost. Ærter og broccoli dampes og det hele blendes sammen. Hytteost, peberfrugt & broccoli ved siden af

2: omelet af 2 æg, 100 g hytteost, 1 tsk fiberhusk, skal fra 1 citron. 100 g blåbær, 10 g mandler, 30 g avocado, lidt peberfrugt og hytteost samt 80 g kylling

3: Salat med røget laks og kylling: 1 kyllingefilet 150 g, 200 g dampet broccoli, 100 g forårsløg, 100  røget laks, 60 g avocado, 100 g spinat, 200 g agurk – skæres og smides sammen 🙂

Her er en dags måltider i billeder. Selvfølgelig suppleret af en del kaffe.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Hvem er vi?