Legday

STOP!

Stop-Labelling-Women
For et par uger siden bragte Politiken en artikel om en pige, Maya. Artiklen omhandlede den voksende tendens omkring kvinder, der styrketræner og træner efter et mere muskuløst, tonet look. Hele dagen regnede det med nedladende kommentarer både direkte henvendt til pigen i artiklen, men også generelt om synet på kvinders udseende. Hvad fanden sker der?! Jeg kunne ikke lade være med at bemærke at jeg i mit ”Woman” (ja, jeg er afhængig af magasiner!) så selvsamme pige for blot 6 måneder siden. Ja – samme pige, som deltog i Politikens artikel fremstod i Womans dameblad hvor kvinder frit fik lov til at kommentere på hinandens kroppe. Her blev Maya betegnet som værende sund, stærk, tonet og fik udelukkende rosende ord med på vejen fra de deltagende kvinder. Her var der en kvinde der kommenterede:

“Hun har en supersmuk sporty figur. Det er egentlig mest maven og armene jeg synes er vildt fine og som jeg lægger mærke til. Tonet og feminint.” Woman

 Jeg tvivler på Maya ser markant anderledes ud her et halvt år senere. Så hvad går der galt her? Enhver kan jo se at hun ser sund ud. Og argumenterer i øvrigt også for at hun har et fysisk krævende job, der kræver hun er sund og stærk. Hvem søren kan få ondt i røven over det? Ja, det er dælme da for dårligt at hun passer på sig selv. Sikke noget svineri.. Come on.

Når kvinderne skulle kommentere hende direkte er hun tonet og feminin, men så snart, man kan sidde og gemme sig bag skærmen, så er hun fanatisk, for maskulin og for muskuløs. Hvad bilder folk sig ind. Hvor er det bare nemt sluppet. Ville du sige det samme face-to-face til en person?

Jeg har skrevet om det før. Nu gør jeg det igen, beklager hvis jeg gentager mig selv.

Uanset hvordan man ser ud, hvordan andre ser ud, så er det virkelig uncool at nedgøre andres kroppe på den måde. Det er både hamrende træls og umådeligt trættende at høre på. Brug dog energien andetsteds.

Jeg blev selv udsat for det sidste år, da jeg var på diæt op til konkurrencen.

På billedet fra konkurrencedagen er der en, der har kommenteret ”uhyggeligt”. Egentlig havde jeg lyst til at kontakte personen og høre hvad fanden hun bildte sig ind. Hvad er det for noget ukonstruktivt pis. Jeg blev både ked af det, men også mega bitter. Hvad nu, hvis jeg stod og skulle på scenen 5 minutter senere, havde været på diæt i 13 uger og i øvrigt står og poserer med maven trukket ind? Lige der kunne jeg da godt have brugt noget opløftende opbakning i stedet. Jeg håber hun fik det bedre med sig selv.

I dag vågnede jeg op til et Facebook, der gik amok over magasinet Cover, hvis forsidemodel, har fået tusinde op i det røde felt. Igen bliver en pige høvlet ned grundet hendes udseende. Endnu engang sidder folk gemt bag deres skærme og sviner pigen til. Der er både direkte onde kommentarer og så dem, der retter sig mod modebranchen, der tillader billedet. Det er en helt anden diskussion, jeg slet ikke vil blande mig i. Det jeg synes er så forfærdeligt sørgelig er de kommentarer, der er rettet imod hendes pigen som menneske. Det er ikke på ingen måde i orden.Der skal være plads til alle. Der er alle former og farver i verden. Det er sgu svært at komme udenom og fuldstændig isolere sine børn for de forskelligheder der findes.

Jeg voksede op i hele size-0 helvedet. Det betød da ikke min mor og far forbød mig at læse modeblade og fjernede mig fra omverden, for at jeg undgik at se disse supertynde supermodeller. De sørgede for at jeg vidste, at jeg var lige præcis god nok lige som jeg var.

Og det er vi alle sammen.

5bac74e334301b26ab96407779531e83_large

Jeg synes det er direkte smagsløst at så mange føler konstant trang til at kommentere på hinandens kroppe. ØV altså! Vær sød mod andre! Tak.

 

Linnea

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Legday